Het delen van een internetverbinding!


           Als je een USB-WiFi-adapter zoals bvb een Alfa adapter gebruikt, dan wordt de ingebouwde WiFi-adapter van je laptop niet meer gebruikt als het USB-apparaat overneemt. Je kan deze kaart uitschakelen om je batterij te sparen, maar deze kaart kan ook gebruikt worden om het internet te delen met andere toestellen. (Iphone, Ipad, tweede laptop enz..)

Je kan dit doen met behulp van Windows,maar dit is niet altijd even makkelijk.Veel eenvoudiger is het downloaden en installeren van het gratis MyPublicWiFi programma.

MyPublicWiFi maakt van je ingebouwde WiFi-kaart een mini-hotspot of router. Zodat andere apparaten ook gebruik kunnen maken van de internet verbinding.
           Internet Delen
             
                      
         Hoe doe je dit?

1. Download MyPublicWiFi hier (klik).
2. Installeer MyPublicWiFi op de computer en herstart de PC indien er om gevraagd wordt.
3. De toepassing zal automatisch starten en zichtbaar zijn op de taakbalk;(naast de klok).
4. Verbind met het internet via de USB WiFi adapter op de gebruikelijke wijze. Zorg ervoor dat je ingebouwde Wifi adapter is ingeschakeld en nergens mee verbonden.
5. Nu kun je MyPublicWiFi openen en zie je hetzelfde venster als hierboven. Geef je Hotspot een naam. (Network name SSID)
6. Kies een wachtwoord voor de hotspot zodat niet iedereen kan meesurfen via je verbinding.
7. Onder "Internet to share” kies je de internet verbinding die je wil delen.
8. Klik op “Start hotspot”! De verbinding die je hebt gemaakt, moet nu zicht- en   bruikbaar zijn voor andere computers.
   
  Meer info hier

 

 trap@cdrwinkel.com