Het delen van een internetverbinding!


           Als je een USB-WiFi-adapter zoals BVB een Alfa adapter gebruikt, dan wordt de ingebouwde WiFi-adapter van je laptop niet meer gebruikt als het USB-apparaat overneemt. Je kan deze kaartuit-schakelen

om je batterij te sparen, maar deze kaart kan ook gebruikt worden om het internet te delen met andere toestellen. (Iphone, Ipad, tweede laptop enz..)

Je kan dit doen met behulp van Windows,maar dit is niet altijd even makkelijk.Veel eenvoudiger is het downloaden en installeren van het gratis en populaire Connectify programma.

Connectify maakt van je ingebouwde WiFi-kaart een mini-hotspot of router. Zodat andere apparaten ook gebruik kunnenmaken van de internet verbinding.
           Internet Delen
             
                      
         Hoe doe je dit?

1. Download de gratis versie van Connectify hier (klik).
2. Installeer Connectify op de computer en herstart de PC indien er om gevraagd wordt.
3. De toepassing zal automatisch starten en zichtbaar zijn op de taakbalk;(naast de klok).
4. Verbind met het internet via de USB WiFi adapter op de gebruikelijke wijze. Zorg ervoor dat je ingebouwde Wifi adapter is ingeschakeld en nergens mee verbonden.
5. Nu kun je Connectify openen en zie je hetzelfde venster als hierboven. Geef je Hotspot een naam. (In de gratis versie zal de naam altijd beginnen met "Connectify")
6. Kies een wachtwoord voor de hotspot zodat niet iedereen kan meesurfen via je verbinding.
7. Onder "Internet to share” kiest je je USB-adapter, deze zal meestal met #2 eindigen.
8. Zorg ervoor dat onder "Advanced Settings”  Wi-Fi is geselecteerd is en onder   “Sharing Mode” WPA2 of indien niet beschikbaar “Ad-Hoc WEP”
9. Klik op “Start hotspot”! De verbinding die je hebt gemaakt, moet nu zicht- en   bruikbaar zijn voor andere computers.
   
  Als je een regelmatige gebruiker bent kun je overwegen om te upgraden naar de Pro versie. Die vult veel van de instellingen automatisch in. Ook kan je met de Pro versie een 3G-USB dongle delen op precies dezelfde manier.

 

 trap@cdrwinkel.com